vrijdag 16 september 2011

Schoorveken in de steigers

Inmiddels is er contact geweest met Kees Robben, de coördinator voor wijk- en buurtbeheer. We hebben nader kennis gemaakt en hebben de stand van zaken door gesproken onder genot van een bakkie koffie.

Praktisch komt er op neer dat er een kostenraming is gemaakt voor de herinrichting van de straat, parkeerplaatsen en het plein. Het budget is echter niet toereikend. Inmiddels tracht men alternatieven door te rekenen. Dit heeft echter nog tijd nodig en extra budget.

Het plan is nu dat de Gemeente kijkt hoe lang het nog duurt om de noodzakelijke gegevens te verzamelen. Tevens hebben we extra doorlooptijd als de kostenraming nog naar het college van B/W moet voor extra budget. Eind september hebben we hierover contact en prikken we een datum.
Vervolgens organiseren we een avond vanuit de bewoners (buurtvereniging) waarbij de Gemeente een toelichting komt geven op de plannen. Bij de peuterspeelzaal de Harlekijn (voorheen Kinderboerderij) ligt de vraag of we daar kunnen samenkomen. In principe is dat geen probleem maar dit is afhankelijk van datum en tijdstip. De verwachting is dat dit eind oktober zal gaan plaatsvinden.

Het is dus goed om te zien dat de Gemeente nog steeds aan de slag is, dat de peuterspeelzaal is betrokken en dat we als bewoners verder kunnen met de planvorming.

1 opmerking:

  1. Christian Berkhout18 oktober 2011 om 04:36

    Wie kan mij uitleggen waarom er kostenramingen gemaakt worden als er nog steeds geen inspraakavond is geweest? Dat lijkt me zonde van de moeite die de gemeente neemt als de bewoners nog met nieuwe en/of andere ideeën komen?
    Het lijkt nu alsof de gemeente al grotendeels heeft uitgewerkt wat er gaat gebeuren en dat lijkt me nou net niet het beste voor dit initiatief...

    BeantwoordenVerwijderen